Kirjaudu tai rekisteröidy
Ylös
Sastamalakodilla tarjoillaan Valtion ravitsemussuositusten mukaisia, monipuolisia ja maukkaita aterioita. Ruoan valmistuksesta vastaa Sastamalakodin oma keittiöhenkilökunta ravitsemusesimiehen johdolla. Raaka-aineet hankitaan eri tavarantoimittajilta suosien kotimaisia tuotteita.
Ruokalista laaditaan ravitsemussuositusten mukaisesti ja turvataan riittävä energian, proteiinien, muiden ravintoaineiden ja nesteiden saanti. Keittiöhenkilökunnalla on apuna Jamix-ruokatuotanto-ohjelma energian ja ravintoaineiden laskussa, ruokalistasuunnittelussa, reseptiikassa ja annoskokojen laskemisessa. Erityisruokavaliot huomioidaan. Ruokalista on kiertävä kuuden viikon lista, joka tarkistetaan viikoittain mahdollisten muutosten vuoksi. Listassa huomioidaan mieliruuat, juhlapyhät ja sunnuntait.
Ruokailuajat ovat liukuvia ja yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaisia. Ruokailuaikojen välillä asiakkailla on mahdollisuus saada välipalaa. Kaikilla aterioilla on tarjolla runsaasti juotavaa. Erityisesti kesäaikana juomaa tarjoillaan myös ruokailujen välissä.
Sastamalakodin ruoka-ajat ovat:
Sastamalakodin ruokasalista löytyy myös kioski, joka on avoinna joka päivä klo: 10.00-15.00. Kioskista voi ostaa esim. karkkia, keksejä, hygieniatarvikkeita, pattereita, maitoa, pullaa ym. Kahvia ostettavissa klo: 13.30-15.00. Omaiset ja vieraat voivat myös ruokailla Sastamalakodissa ja ostaa aterian maksamalla kioskiin.
Joka aterialla: ruokajuomat, leipäkori sekä levite. Lisäksi tehostetun hoivan asukkaille tarjotaan päiväkahvi ja iltapala